Renströmmen

Nyheter

Där många Norrköpingsbor möts, vid Resecentrum. Tillsammans med Scandic Hotel kan vi erbjuda helhetslösningar för era möten och konferenser, precis vid tågstationen i centrala Norrköping.

Färsen på tvärsen

11 september 2017

Under hela vecka 37 gör vi olika maträtter med färs i centrum. En spännande vecka, där nya och gamla smaker kommer att mötas. Eller som Ernst skulle ha sagt: Gifta sig i munnen. Välkommen till oss under hela veckan och glöm inte att du kan skaffa ett kundkort som ger 10% rabatt på lunchen.

Catering 2017

24 augusti 2017

Nu till höstupptakten förnyar vi vår cateringmeny. Vi erbjuder en asiatisk-, medelhavs-, barbeque- och svensk buffé. Om inte var tillräckligt så lanserar vi en tapas tallrik. Gå in under fliken restaurang så hittar du våra erbjudanden.

Välkommen Anton, vår nye kock!

9 maj 2017

På torsdag den 11 maj välkomnar vi vår nye kock, Anton till teamet på Renströmmen. Det blir ett positivt och efterlängtat tillskott. Sedan vår käre Jannis gick i pension så har vi letat efter en ersättare och efter intervjuer och annat så har vi bestämt oss för Anton. Han har sedan kocklinjen på gymnasiet arbetat på olika restauranger och i kök i vårt närområde. Han kommer att komplettera oss med nya tankar och idéer. Tillsammans kommer vi att bli starka att anta nya utmaningar och utveckla hela verksamheten.

En god gärning i juletid.

8 december 2016

Imorgon är det åter dags att välkomna de hemlösa, ensamma m.fl. till ett julbord på Renströmmen. I år är det dukat för 250 personer. Vi på Renströmmen är så glada över att vi får vara med på ett hörn i detta arrangemang. Lokalen är dukad och musten står i kylen.

Vilka lokaler vi har!

8 december 2016

Igår hade vi en modevisning med filmtema här på Renströmmen. Otroligt vad vi kan göra i våra lokaler. Det verkar som att det är bara fantasin som sätter gränser.

Resultat från Världens barnkonserten 2016

10 oktober 2016

Ett stort tack till alla deltagare i konserten dvs. musikklasserna från Haga och Navestad, Kulturskolan, Dansakademien och delar ur symfoniorkestern SON. Ni gjorde en fantastisk insats för världens barn.

Ett stort tack till alla som köpte biljett och på så sätt bidrog till att hjälpa barn och ungdomar.

Vi fick in 17598:- till världens barn insamlingen. Allt går oavkortat till insamlingen.

Stort tack!

Familjekonsert för världens barn 2016

29 september 2016

Så var det åter dags för den årliga insamlingen för Världens Barn. Det är Sveriges största insamlingskampanj där de flesta ideella organisationerna i Sverige slår ihop sina krafter för att samla in pengar till projekt för barn över hela vår värld.

Lördagen den 8 oktober klockan 16.00 blir det en konsert med Musikklasserna från Haga- och Navestadsskolan, Dansakademien, Kulturskolan, Grupp från Symfoniorkestern SON mfl.

Kostnad: vuxen 100:-/person, barn 5-12 år 50:-/barn, alla pengar går oavkortat till insamlingen.

Viktigare än någonsin

Ditt engagemang räddar liv.
Plötsligt kommer verkligheten nära och tvingar oss att tänka till. Ingen gåva och inget engagemang är för litet. Det gäller bara att vi är många som gör något.

Det räcker pengarna till

50 kr – Räcker till vinterstövlar för ett barn i Libanons flyktingläger.

110 kr -Kläder, väska, penna och skrivbok för ett syrisk skolbarn i Jordanien.

300 kr – Hygienpaket för en syrisk familj under 3 månader i ett flyktingläger i Jordanien.

1000 kr – Matkuponger för en syrisk familj under 3 månader i ett flyktingläger i Jordanien.

70 000 kr – Renovering av skola och toalett i ett flyktingläger i Jordanien.

Dags att boka julbord på Renströmmen 2016

29 september 2016

Renströmmens uppskattade julbuffé dukas upp även i år. Vad en julbuffé ska innehålla råder det delade meningar om beroende på var i landet man kommer ifrån och vilka traditioner som har i sin familj och släkt. Vissa maträtter kan vi alla enas om ska finnas med på en julbuffé ex julskinka, köttbullar, sill mm.

Information om tider etc. hittar du under fliken restaurang och du är välkommen att ta kontakt med oss per telefon.

Vill redan nu önska dej en god jul och ett gott nytt 2017.

Språkcafé på Renströmmen

29 september 2016

Renströmmen Språkcafé är en samlingsplats för alla som vill öva det svenska språket. Vi träffas varje vecka och samtalar samtidigt som vi fikar. Varje vecka använder vi oss av olika sorters teman för att starta samtalen.

Det är gratis att medverka, och alla är välkomna. Caféet är obundet, både religiöst och politiskt, och vi visar respekt för alla människors olikheter och historia.

Vi träffas varje tisdag klockan 18.00 i Renströmmen.

Vill man hjälpa till att vara volontär är det bara att kontakta info@renstrommen.se

Jubileumskonsert med Samuel Ljungbladh

8 april 2016

Lördagen den 21 maj klockan 19.00 kommer skön gospelmusik att ljuda från en av Sveriges bästa gospelsångare, nämligen Samuel Ljungbladh tillsammans med kören By Grace på Renströmmen.

En etablerad entertainer som gjort avtryck på gospelns hemmaplan ”over there men också succéframträdanden i ”Så ska det låta” och minnesvärda duetter med Lisa Nilsson och Sarah Dawn Finer samt medverkade vid Prinsbröllopet 2015 och som ”Let´s dance”- sångare.

Biljetter kan köpas på Renströmmen och Erikshjälpen under respektive öppettider.

Det går även att swisha till nummer 1234653143 och märk betalningen ” Konsert9059″. Bekräftelsen fungerar som biljett och visas i ingången.

Biljetterna kostar 150:- för vuxen, barn 5-12 år 50:-

Varmt välkommen!