Renströmmen

Julen på Renströmmen 2019

Julbuffé

Med över 20 års erfarenhet i ryggen så dukar vi även i år upp vår uppskattade  och efterlängtade julbuffé. Vi har valt att kalla det buffé istället för julbord då det om det senare råder så många delade meningar om vad det ska innehålla. Men vissa maträtter kan vi alla enas om ska finnas med när vi pratar om julmat ex. julskinka, köttbullar, sill mm.

Under de senaste åren har vi på Renströmmen arbetat kring närproducerade produkter och mer egentillverkade inslag. Våra kockar gör alltid sina egna inläggningar av sill, griljerar skinkan mm. I år kommer vi att plocka in lite mer vegetariskt i form av olika sallader på julbuffén. Vi arbetar aktivt med matsvinn och för en bättre framtid med bland annat minimalt användande av engångsmaterial.

Vår julbuffé är uppdukad i egen del av restaurangen eller i egen lokal för att skapa den perfekta stämningen med levande ljus, dofterna och musiken.

Vår julbuffé är helt alkoholfri och vi har även vegetariska alternativ (måste förbeställas) på buffén.

Upplysningar om tider och priser:

Julbuffén kan bokas mellan 2-18 december och vi dukar upp buffén om antalet bokningar överstiger 20 personer/tillfälle. (30 personer på lördagar och 40 personer söndag 8/12)

Kostnad: 340:-/person inkl. moms under vardagar kl.12-15 304:-/pers. exkl.moms

360:-/person inkl. moms under vardagar kl. 15-21 321:-/pers. exkl.moms

380:-/person inkl. moms under lördagar kl. 12-15 339:-/pers. exkl. moms

395:-/person inkl. moms söndagen den 8 december kl. 12-15 353:-/pers exkl. moms

Barn mellan 0-5 år gratis, barn mellan 5-12 år halva priset, från 12 år betalar alla fullt pris.

Innehållet på julbuffén kommer att likna förra årets men vi reserverar oss för ändringar då vi väntar på förslag från våra leverantörer.

Startar med glögg och pepparkakor

Svartvinbärssill, Romsill, Havtornssill, Tandoorisill i yoghurt, Klassisk inlagd sill, Gräddfil, Rödlök, Kokt potatis, Ägghalvor med räkor och dillmajonnäs, Varmrökt lax med örtagårdssås, Dill- och fänkålsgravad lax med hovmästarsås, Inkokt lax, Julskinka, Västervikssenap, Vanlig senap, Rökt Onsalakorv, Rullsylta, Rödbetor, Lantpaté med cumberlandsås, Rökt lammfiol(Nyhet), Mimosasallad, Rödbetssallad, 3 olika vintersallader, Ljust bröd, Vörtbröd, Julknäcke, Smör

Köttbullar, Prinskorv, Renströmmens revbensspjäll med äppelmos, Omelett med svampstuvning, Jansson´s frestelse, Rödkål.

Frödinge Ostkaka med grädde och hallonsylt, Kladdkaka med grädde, Sour Cremepannacotta med kanel- och anismarinerad bärkompott, Brieost, Hårdost, Ädelost, kex, Närproducerade marmelader, Krav-och rättvisemärkt kaffe och te.

Julfrukost

Förra årets ”hit” var julfrukost, så vi fortsätter med den även i år. Ibland kan det vara svårt att samla kollegorna, arbetskamraterna, vännerna eller vilka man nu vill träffa innan jul för en stunds samvaro. December är och har väl alltid varit en hektisk månad, där dagar och kvällar aldrig verkar räcka till.

Därför erbjuder vi ett alternativ till den traditionella julbuffén, nämligen en frukost i julens tecken. Varför inte träffas i lugn och ro på morgonen och äta en god frukost – det viktigaste målet på dagen – i en juldekorerad restaurang och sedan gå mått och belåten till jobbet eller dagens uppdrag.

Vi dukar upp för grupper från 20 personer från klockan 7.30 på morgonen. Frukosten består av risgrynsgröt, mjölk, kanel/sirap/socker, yoghurt, juice, ljust och mörkt bröd, hårt bröd, smör, 2 sorters ost, onsala korv, julskinka med 2 olika sorters senap, leverpastej, pastrami, rödbetssallad, mimosasallad, kokt ägg, kaviar, 2 sorters sill, grönsaker, marmelader, kaffe/te, småkakor, wienerbröd, fruktbitar.

Kostnad: 207:-/pers inkl. moms under vardagar (185:-/pers exkl. moms)

Jultallrik

Jultallrik med det godaste från den kalla delen av julbuffén med kokt potatis vid sidan om . Minimum antal är 10 personer. Bokas tre dagar innan under perioden 2-18 december. Dryck tillkommer. Ingen utkörning och leverans vardagar mellan kl. 11-15.

Kostnad: 160:-/pers inkl. moms (143:-/pers exkl. moms)